Varškinės bandelės su pudingu ir abrikosais

Šefo receptai
Įkėlė: Spal 13, 2014
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Skanios bandukės.

Ingredientai

  • Varškė 100 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Pudingo milteliai 20 g
  • Pienas 270 ml
  • Konservuoti abrikosai 1 skardinė (-ės)

Eiga

  1. Paruošiame tešlą. Miltus išsijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais. Kiaušinį lengvai išplakti šakute ar šluotele. Varškę gerai pertrinti, kad neliktų gumulėlių (galima per sietelį arba blenderiu). Į varškę sudedame cukrų, druską, aliejų ir labai gerai išmaišome. Pilame plaktą kiaušinį ir vėl gerai išmaišome. Pilame dalimis miltus ir užminkome tešlą ( miltų visų neprireikė, nepadarykite per kietos tešlos, nes bus neskanu). Užminkytą tešlą įvyniojame į plėvelę ir padedame į šaldytuvą 15-20 min.
  2. Išverdame pudingą. Pusę pudingo pakelio – 20 g miltelių sumaišome su cukrumi ir 2 valgomaisiais šaukštais pieno. Masę gerai išmaišome. Likusį pieną užverdame. Užvirus pienui, sumažiname kaitrą, ir gautąją masę iš miltelių palengva pilame plona srovele į pieną, pastoviai maišydami šluotele. Gerai išmaišome, paverdame kol gausis tiršta masė – labai neilgai ir nuimame nuo ugnies (visas pudingo paruošimas paprastai būną smulkiai aprašytas ant pakuotės).
  3. š tešlos formuojame ritinėlį ir padalijame ją į 6 lygias dalis, suformuojame tešlos kamuoliukus. Išdėliojame juos ant išteptos sviestu arba išklotos kepimo popieriumi didelės skardos. Kiekvieno kamuolėlio viduryje stačios siauros stiklinės pagalba išspaudžiame duobutę. Tai darome stiklinės dugnu, prieš tai jį pabarstę miltais, kad nepriliptų. Gausis tarsi tešlos dubenėlis. Gautus tešlos dubenėlius gerai ištepame kiaušinio plakiniu ir įdedame po šaukštą pudingo įdaro.
  4. Bandelių viršų papuošiame keliomis konservuotų abrikosų skiltelėmis. Kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 20 min. Iškepusias, ką tik išimtas bandeles patepame sviestu, kad blizgėtų (tepame jų kraštelį, kur tešla, o ne įdarą).

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!