Varškinės pynutės
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Labai skanios kol šiltos. Atvėsusios kiek pakietėja.
Ingredientai
- Miltai 300 g
- Kepamieji milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 100 g
- Vanilė 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Varškė 150 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Pienas 100 ml
- Aliejus 100 ml
Eiga
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
- Baltymą išmaišyti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų, vanilę, įmaišyti varškę.
- Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešlą padalinti į 12 dalių (gavosi apie 70 g gabaleliai). Kiekvieną dalį dar dalinti į tris dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti ~ 15 cm ilgio juosteles, kurias supinti į pynutes.
- Kasytes dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kiaušinio trynį sumaišyti su 1 v. š. pieno ir aptepti bandeles. Pagal skonį pabarstyti cukrumi, migdolais, kt. riešutais.
- Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min.