Aguonų vyniotinis su medumi

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardusi skruzdėlynas, ar pamenate, jog vaikystėje per Kalėdas aplankius močiutes visada šis desertas būdavo ant stalo?

Ingredientai

  • Pienas 300 g
  • Mielės 35 g
  • Cukrus 100 g
  • Druska 8 g
  • Sviestas 100 g
  • Miltai 400 g
  • Vanilinis cukrus 1 vnt
  • Pieniškas šokoladas Pagal skonį
  • Aguonos 150 g
  • Medus 75 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Lazdyno riešutai 50 g

Eiga

  1. Mieles ištrinti su cukrumi, į jas supilti iki 40°C temperatūros pakaitintą pieną, lydytą pravėsintą sviestą, suberti prieskonius ir miltus. Užminkius tešlą, pakildinti.
  2. Paruošti įdarą: nuplikytas ir išmirkytas aguonas du kartus sumalti mėsmale, sudėti medų, susmulkintus riešutus, įplakti kiaušinį ir sudėti sviestą. Viską gerai išmaišyti.
  3. Pakilusią tešlą padalinti į dvi dalis ir iškočioti stačiakampio formos 0,5 cm storio lakštus. Lakštus aptepti suminkštintu sviestu, ant jo sudėti įdarą ir suvynioti vyniotinius, gerai užspaudžiant jo galus.
  4. Vyniotinius sudėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą, lengvai suploti ir palikti šiltai kiek pakilti. Prieš dedant į orkaitę, vyniotinio paviršių pabadyti aštriu mediniu pagaliuku, kad per susidariusias skylutes išeitų kepant susidarę vandens garai, o vyniotinis nesideformuotų.
  5. Vyniotinį kepti įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje 20-25 min. Iškepusį vyniotinį apglaistyti tirpintu šokoladu arba apsijoti miltiniu cukrumi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!