Velingtono jautiena

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Velykinių pietų patiekalas.

Ingredientai

  • Jautiena Pagal skonį
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pievagrybiai 300 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Kepenų paštetas 170 g
  • Sluoksniuota tešla 500 g
  • Kiaušinio trynys 1 vnt

Eiga

  1. Jautieną įtrinti juodaisiais pipirais. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti jautieną ir ant stiprios ugnies kepti, kol iš visų pusių apskrus.
  2. Apskrudusį jautienos gabalą dėti į kepimo skardą, įpilti šiek tiek vandens ir kepti 220 C įkaitintoje orkaitėje. Kepti 25 min., jei norite pakepusios, 35 min., jei norite ne visai iškepusios arba 40 min., jei norite visai iškepusios mėsos.
  3. Tuo tarpu įkaitintoje keptuvėje apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus ir grybus. Padidinti ugnį ir kepti, kol išgaruos drėgmės perteklius.
  4. Į grybų ir svogūnų mišinį įdėti kepenų pašteto, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  5. Iš dviejų sluoksniuotos tešlos lakštų iškočioti vieną stačiakampio formos lakštą. Jo viduryje paskleisti pusę kepenų pašteto ir grybų mišinio. Ant viršaus uždėti jautienos gabalą, likusį kepenų pašteto ir grybų mišinį.
  6. Ant mėsos užlenkti trumpąsias tešlos kraštines, po to - ilgąsias. "Paketėlį" apversti, papuošti tešlos juostelėmis, aptepti kiaušinio trynio plakiniu.
  7. Kepti 220 C įkaitintoje orkaitėje, kol tešla taps trapi ir gražiai paruduos.
  8. Išimtą iš orkaitės kepinį 10 min. palikti pastovėti, paskui suraikyti ir pateikti su daržovėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!