Velykiniai sausainiai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Skanūs, gardučiai ir trapūs Velykų sausainiukai.

Ingredientai

  • Miltai 250 g
  • Cukrus 75 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Vanilė 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sviestas 100 g
  • Kiaušinio baltymas 1 vnt
  • Cukraus pudra 150 g

Eiga

  1. Miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti duobutę. Į ją suberti cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinį. Viską išmaišyti. Sviestą arba margariną supjaustyti gabalėliais ir sudėti į masę. Suminkyti vientisą tešlą, kurią 30 min. pastatyti į šaldytuvą.
  2. Tešlą plonai iškočioti ir išspausti ovalo formos sausainius. Juos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti apie 10 - 15 min. 200 C įkaitintoje orkaitėje.
  3. Glajui cukraus pudrą sumaišyti su baltymu. Glajų nudažyti maistiniais dažais ir puošti sausainius.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!