Velykinis receptas - velykinė boba

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ypatingas šventinis kepinys - Velykinė boba.

Ingredientai

  • Miltai 1 kg
  • Kiaušinio trynys 15 vnt
  • Cukrus 300 g
  • Sviestas 200 g
  • Mielės 70 g
  • Vanilinis cukrus Pagal skonį
  • Razinos 1 stiklinė (-ės)
  • Baltojo glajaus Pagal skonį

Eiga

  1. Jis ruošiamas iš mielinės tešlos, yra labai saldus ir būtinai su razinomis. Velykinė boba kepama specialioje formoje, bobų aukštis gali būti įvairus. Apačia turi būti platesnė, o viršus siauresnis. Jų yra įvairiausių:sultingų, margų, vaisinių, riešutinių, duoninių ir kt.
  2. Į pašildytą pieną įsijokite dalis recepte nurodytų miltų. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Į šią masę sudėkite mielės, ištrintos su šaukštu cukraus.
  3. Tešlą gerai išmaišykite, jos paviršių apsijokite miltais, kad nedžiūtų. Apdenkite drobele, padėkite šiltoje vietoje ir pakildinkite.
  4. Kiaušinių trynius ištrinkite su 250 g cukraus. Su likusiu cukrumi sutrinkite vanilinį cukrų. Tešlai pakilus, įsijokite likusius miltus, sudėkite kiaušinius ir gerai išminkykite. Galiausiai supilkite lydytą sviestą , sudėkite prieskonius ir gerai nuplautas ir miltuose pavoliotas razinas.
  5. Tešla minkykite, kol ši nelips prie rankų. Palikite šiltai, kad pakiltų. Pakilusią tešlą, dar kartą paminkykite,sudėkite į aliejumi pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą aukštą formą. Tešlos dėkite tiek, kad ji užimtų ne daugiau kaip 1/3 formos tūrio. Pakilusią kepkite 180-200 C temp. orkaitėje apie 1 valandą. Iš formos išimkite tik atvėsusią bobą.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!