Velykų pynutė

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardus Velykų duonos/pyrago pynutės receptas.

Ingredientai

  • Miltai 4 stiklinė (-ės)
  • Sausos mielės 1 pakuotė (-ės)
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 240 g
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Aguonos 3 šaukštas (-ai)
  • Pankoliai 3 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 1 stiklinė (-ės)
  • Putpelės Kiaušiniai 4 -

Eiga

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite 2 puodelius miltų ir mieles; atidėkite. Vidutiniame dubenyje maišydami pašildykite pieną, cukrų, sviestą ir druską, iki sviestas ištirps. Supilkite pieno mišinį į miltus kartu su kiaušiniais. Elektriniu mikseriu suplakite iki vientisos masės. Įmaišykite sėklas.
  2. Mediniu šaukštu įmaišykite kiek įmanoma daugiau miltų. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus. Įminkykite pakankamai likusių miltų, kad tešla būtų elastinga (minkykite apie 6-8 minutes). Suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite ją į riebalais išteptą dubenį, kartą apsukite, kad tešla pasidengtų riebalais. Uždenkite; pastatykite šiltai, kad pakiltų dvigubai (apie 1 valandą).
  3. Suspauskite tešlą. Perkelkite tešlą ant miltuoto paviršiaus. Padalinkite tešlą pusiau. Uždenkite; leiskite pastovėti 10 minučių. Tuo tarpu riebalais ištepkite didelę kepimo skardą. Iš vienos tešlos pusės iškočiokite 30x20 cm stačiakampį. Supjaustykite ją į tris 20x5 cm juosteles. Sudėkite į paruoštą kepimo skardą palikdami 2,5 cm atstumus. Iš likusios tešlos suformuokite 25x20 cm stačiakampį. Supjaustykite į penkias 20x5 cm juosteles. Sudėkite trumpesnes juosteles išilgai ilgesnių, suformuodami groteles. Uždenkite; pastatykite šiltai, kad pakiltų dvigubai (apie 45 minutes). Įkaitinkite orkaitę iki 1800C temperatūros.
  4. Kepkite 25-30 minučių. Patepkite duoną kepimo aliejumi. Atvėsinkite. Sudėkite kiaušinius ant duonos. Patiekite su sviestu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!