Velykų receptas keptas kiaulienos kumpis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Velykų valgiai – praeities tradicijos ir šiuolaikinės virtuvės vingrybės.

Ingredientai

  • Kiaulienos kumpis 2 kg
  • Marinatas 2 g
  • Lauro lapeliai 3 vnt
  • Pipirų mišinys Pagal skonį
  • Kalendros vaisiai Pagal skonį
  • Gvazdikėliai Pagal skonį
  • Muškato riešutas 1 vnt
  • Gartyčios Pagal skonį
  • Kadagio uogos Pagal skonį
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Druska 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinos rūgštis 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Marinatui paruošti reikės: 2 litrų vandens, 3 lauro lapelių, pipirų mišinio (pusė šaukštelio), kalendros vaisių, gvazdikėlių, muskato riešuto, garstyčių grūdelių, kadagio uogų, šaukšto cukraus, 2 šaukštų druskos, arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties. Visko galite dėti po šaukštelį, išskyrus pipirus, cukrų ir druską, jų dėkite kiek nurodyta. Marinatą paviriname.
  2. Išvirtą marinatą atvėsinti ir jame visą parą mirkyti kumpį. Marinuotas kumpis kepamas iki 180–200 °C įkaitintoje Orkaitėje maždaug pusantros valandos, vis aplaistant kepsnį marinatu, kuriame mirko kumpis.
  3. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!