Virtiniai su spanguolėmis

Gardūs virtinukai, kiekvienam primins vaikystę. Galima ir naudoti kitas šaldytas uogas, o jeigu tokių neturite, galite pabandyti ir su džemu. Skanaus!

Gardūs virtinukai, kiekvienam primins vaikystę. Galima ir naudoti kitas šaldytas uogas, o jeigu tokių neturite, galite pabandyti ir su džemu. Skanaus!

Ingredientai

Miltai 3 stiklinė (-ės)
Vanduo 1 stiklinė (-ės)
Spanguolės arba kitos šaldytos uogos 1 stiklinė (-ės)
Druska Pagal skonį
Cukrus Pagal skonį
  • 1

    Iš miltų, vandens ir druskos užminkyti kietą, prėską tešlą virtiniams ir iškočioti plonu lakštu. Su stiklinaite arba formele išspausti apvalius skrituliukus. Ant jų uždėti po kelias cukrumi apvoliotas spanguoles.

  • 2

    Virtinių kraštus užlenkti, užspausti šakute arba gražiai supinti virvutę.Virtinius sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 3 min., kol iškils.

  • 3

    Valgyti užbarsčius cukrumi arba su aguonpieniu.

Panašūs receptai

Varškėčiai 15min
Ukrainietiški virtiniai su bulvių įdaru 5min
Apkepti varškėčiai 5min
Varškėčiai 5min
Virtinukai su špinatais ir varške 15min