Virtinukai su grybų ir aguonų įdaru

Virtinukai su grybais yra pasakiškas Kūčių patiekalas. O šiame recepte jie puikiai dera su aguonomis.

Virtinukai su grybais yra pasakiškas Kūčių patiekalas. O šiame recepte jie puikiai dera su aguonomis.

Ingredientai

Vanduo Pagal skonį
Miltai Pagal skonį
Druska Pagal skonį
Aguonos Pagal skonį
Cukrus Pagal skonį
Džiovinti grybai Pagal skonį
Svogūno roputės Pagal skonį
Aliejus Pagal skonį
  • 1

    Iš miltų, vandens ir druskos užminkyti kietą tešlą ir leisti jai apie 10 min. brinkti. Po to iškočioti ploną lakštą, ant kurio dėti po šaukštelį (aguonų ar grybų) įdaro, užlenkiant kraštą ir stikline išspaudžiant virtinuką.

  • 2

    Virtinio kraštus gerai užspausti šakute arba pirštais, padarant virvutę. Virti 3-5 min. pasūdytame vandenyje.

  • 3

    Aguonų įdaro ruošimas: Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir 2-3 val. palaikyti, kad išbrinktų. Tada jas nukošti per sietelį, sumalti du kartus mėsmale ir pagardinti cukrumi.

  • 4

    Grybų įdaro ruošimas: džiovintus grybus išmirkyti šaltame vandenyje ir išvirti pasūdytame vandenyje. Po to nukošti, supjaustyti smulkiais kubeliais ar sumalti mėsmale bei pakepinti aliejuje su smulkiai supjaustytais svogūnais. Pagardinti maltais pipirais ir atvėsinti.

Panašūs receptai

Lašiša su klevų sirupu 30min
Voveraitės 15min
Silkė su agurkų salotomis 5min
Kūčiukai 30min
Varškėčiai 15min