Vištiena saldžiarūgščiai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė 2 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Agurkai Pagal skonį
  • Ananasas 4 riekė (-ės)
  • Kiaušinio baltymas 1 vnt
  • Actas 4 šaukštas (-ai)
  • Apelsinų sultys 1 stiklinė (-ės)
  • Ananasas 1 stiklinė (-ės)
  • Pomidorų padažas 4 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Krakmolas 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Vištienos krūtinėles supjaustyti juostelėmis, morkas, agurką - šiaudeliais, svogūną - pusžiedžiais, ananasą - nedideliais gabaliukais. Kiaušinio baltymą išplakti. Vištienos juosteles pamirkyti baltyme, apvolioti krakmole. Į įkaitintą keptuvę įpilti aliejaus, sudėti vištienos juosteles. Kepti, kol vištiena gražiais apskrus. Tuomet vištieną išimti iš keptuvės.
  2. Į keptuvę sudėti svogūnus, morkas. Šiek tiek apkepti, sudėti agurkus, ananasus. Šiek tiek apkepti ir išimti iš keptuvės. Į keptuvę sudėti visus padažui skirtus produktus, išskyrus kukurūzų krakmolą ir 2 v. š. apelsinų sulčių. Pakaitinti kelias minutes. Krakmolą išmaišyti apelsinų sultyse, supilti į padažą.
  3. Sudėti vištieną, daržoves su ananasais. Viską gerai išmaišyti. Pakaitinti 5 min. Pateikti su virtais ryžiais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!