Vištiena su anakardžių riešutais meduje

Puikaus skonio vištiena.

Puikaus skonio vištiena.

Ingredientai

Vištienos krūtinėlė 300 g
Paprika 1 vnt
Anakardžiai Pagal skonį
Salierai 1 vnt
Morkos 1 vnt
Medus 2 šaukštas (-ai)
Imbieras 1 arb. šaukštelis (-iai)
Kukurūzų krakmolas 2 šaukštas (-ai)
Apelsinų sultys 1 stiklinė (-ės)
Sojos padažas 4 šaukštas (-ai)
Cukrus 1 šaukštas (-ai)
Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • 1

    Vištieną smulkiai supjaustome, maždaug 2 cm ilgio ir 1 cm pločio gabalėliais (pailgais).

  • 2

    Supjaustytą vištieną sudedame į indą, užberiame 1 šaukštą cukraus ir užpilame 2 šaukštus šviesaus sojos padažo.

  • 3

    Gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 10-15 min.

  • 4

    Padažui į dubenėlį supilame apelsinų sultis, 2 šaukštus sojos padažo, įdedame 2 šaukštus medaus bei 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišome.

  • 5

    Imbierą smulkiai sukapojame, paprikas supjaustome ilgais šiaudeliais, morkas bei salierus riekutėmis.

  • 6

    Į keptuvę įpilame aliejų ir kaitiname ant didelės ugnies.

  • 7

    Kai aliejus įkaista, suberiame imbierą ir maišydami kepiname apie 10 sekundžių.

  • 8

    Tada sudedame vištienos gabalėlius ir maišydami kepame iš visų pusių, kol vištiena pasidaro balta.

  • 9

    Tuomet į keptuvę sudedame morkas, papriką, salierą ir anakardžių riešutus.

  • 10

    Maišydami kepiname apie 5 min.

  • 11

    Vėliau į keptuvę pilame paruoštą padažą (prieš pilant dar pamaišykite padažą dubenėlyje).

  • 12

    Maišydami troškiname dar kelias minutes, kol padažas sutirštėja.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Kepta vištiena su riebiu padažu 45min
Vištiena bbq 30min