Vištiena su pupelėmis ir petražolėmis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Šparaginės pupelės 300 g
- Vištiena 8 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Vynas baltas 2 stiklinė (-ės)
Eiga
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų , sudėkite vištieną. Kepkite ant stiprios ugnies, kol mėsa gražiai pageltonuos. Berkite dalį čiobrelių, pabarstykite druska ir pipirais.
- Iškeptą mėsą išimkite iš keptuvės ir ten suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Pakepinkite, tada berkite 5 minutes apvirtas pupeles (aš šaldytu neapviriau, sudėjau iš maišiuko tiesiai i keptuvę). Pupeles pakepinkite.
- Supilkite vyną (sultinį), padidinkite ugnį ir troškinkite, kol skysčio liks tik pusė. Sukreskite pupelių troškinį į formą ar troškinimo indą, ant viršaus sudėkite vištieną, pabarstykite likusiais čiobreliais. Uždenkite formą folija, ar troškintuvo dangčiu, šaukite į iki 200 laipsnių tempeatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių. Baigę išimkite iš orkaitės, užberkite kapotų petražolių, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.