Vištiena su pupelėmis ir petražolėmis

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Šparaginės pupelės 300 g
  • Vištiena 8 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Vynas baltas 2 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų , sudėkite vištieną. Kepkite ant stiprios ugnies, kol mėsa gražiai pageltonuos. Berkite dalį čiobrelių, pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Iškeptą mėsą išimkite iš keptuvės ir ten suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Pakepinkite, tada berkite 5 minutes apvirtas pupeles (aš šaldytu neapviriau, sudėjau iš maišiuko tiesiai i keptuvę). Pupeles pakepinkite.
  3. Supilkite vyną (sultinį), padidinkite ugnį ir troškinkite, kol skysčio liks tik pusė. Sukreskite pupelių troškinį į formą ar troškinimo indą, ant viršaus sudėkite vištieną, pabarstykite likusiais čiobreliais. Uždenkite formą folija, ar troškintuvo dangčiu, šaukite į iki 200 laipsnių tempeatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-40 minučių. Baigę išimkite iš orkaitės, užberkite kapotų petražolių, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!