Vištienos kepenėlių paštetas

Porcijos:
8 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
4 val.

Vištienos kepenėlių paštetas, pagamintas namuose. Baziliko lapeliai, brendis ir šiek tiek kavos - atrodytų, skamba keistai šiame recepte, tačiau būtent tai suteikia išskirtinį skonį šiam paštetui.

Ingredientai

  • Vištienos kepenėlės 450 g
  • Pienas 450 ml
  • Saulėgrąžų aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Bazilikų lapeliai Pagal skonį
  • Stipri kava 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Brendis 50 ml
  • Sviestas 200 g

Eiga

  1. Kepenėles užpilame šaltu pienu ir užmerkiame 2 valandoms.
  2. Piene išmirkytas kepenėles nusausiname, apipjaustome nereikalingus mėsos gabaliukus ir jungiamuosius audinius.
  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame kepenėles (apie 6-8 minutes). Kepenėlių išorė turėtų būti apkepusi, vidus - švelniai rausvas.
  4. Ant bebaigiančių kepti kepenėlių supilame brendį ir kavą. Nukeliame nuo ugnies ir dar karštas susmulkiname maisto smulkintuvu.
  5. Suberiame smulkintus bazilikų lapelius. Sudedame sviestą ir gerai viską išmaišome, kad ištirptų sviestas. Jeigu norite, galima kiek pakepinti orkaitėje.
  6. Pagamintą paštetą supilstome į indelius. Ant viršaus užpilame šiek tiek lydyto sviesto, kad paštetas neišdžiūtų. Dedame valandai į šaldytuvą, kad sustingtų.
  7. Tepame ant duonos ar kepto batono riekių ir mėgaujamės.
  8. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!