Vištienos pyragas tobuliems pietums

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė 500 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Salierai 1 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Cukinija 1 vnt
  • Žirniai Pagal skonį
  • Grybai Pagal skonį
  • Vištienos sultinio kubeliai 1 kubelis (-iai)
  • Čiobreliai Pagal skonį
  • Karis Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Kmynai Pagal skonį
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Garstyčios 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sluoksniuota tešla Pagal skonį

Eiga

  1. Susmulkinam vištieną ir ją apkepam su trupučiu aliejaus keptuvėje, tada dedam supjaustytą svogūną ir kepame, kol suminkštėja. Dedame kubeliais supjaustytas morkas ir salierus, pakepiname kelias minutes. Pačioje pabaigoje dedame cukiniją ir žirnelius. Aš, sudėjusi paskutines daržoves, dar viską troškinau apie 10 minučių. Svarbiausia, kad kiečiausios daržovės, šiuo atveju morkos, suminkštėtų.
  2. Atskirame puodelyje ištirpdome šaukštą sviesto ir į jį dedame šaukštą miltų, gerai išmaišome.
  3. Į keptuvės turinį (vištieną su daržovėmis) dedame pipirų, čiobrelio, sutrupiname sultinio kubelį, dedame garstyčias. Aš dar dėjau kario, nes ten, kur vištiena, man jis tiesiog būtinas. Galiausiai pilame stiklinę pieno ir maišydami laukiame, kol jis užvirs. Į masę dedama miltų-sviesto mišinuką, kad padažas sutirštėtų. Nepamirštame dar truputį pamaišyti. Viską supilame į indą.
  4. Belieka pyragui uždėti „stogą“. Jis formuojams iš bemielės tešlos. Man užteko jos trijų lakštų, kuriuos teko iškočioti norint gauti vientisą lakštą. Tada šį lakštą dedame ant troškinio ir gražiai pritvirtiname kraštus. Viduryje reiktų padaryti kelias įpjovas garams išeiti, o visą tešlą subadyti šakute. Nepamirštame užberti kmynų! Ragavusieji sakė, kad jie puikiai dera.
  5. Indą šauname į orkaitę 30-40 minučių, kol tešlos „stogas“ gražiai apskrunda.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!