Vištienos suktinukai su grybų įdaru
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 5 vnt
- Grybai 300 g
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Fermentinis sūris 50 g
- Grietinė 3 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Paukštienos prieskoniai Pagal skonį
Eiga
- Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Grybus smulkiai supjaustykite, sudėkite prie svogūno ir dar pakepinkite.
- Vištienos krūtinėles išmuškite, pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais.
- Į grybų įdarą įtarkuokite sūrį, įberkite druskos, prieskonių, žalumynų. Įmaišykite grietinę (jei mėgstate aštrius valgius, galite įdėti po arbatinį šaukštelį krienų ir garstyčių). Viską gerai išmaišykite.
- Įdarą išdėstykite ant muštinių. Jei įdaro liktų, jį galėsite pridėti prie kepamų suktinukų. Suvyniokite suktinukus. Sudėkite į formą, sujungimo siūle į apačią, kad neišsivyniotų kepant.
- Įpilkite pusę stiklinės vandens (galima pabarstyti paukštienos prieskoniais).
- Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje (200 laipsnių temperatūroje), kol gražiai apskrus.
- Tinka valgyti su įvairiu garnyru (daržovėmis, bulvėmis, ryžiais arba makaronais).