Vokiškos silkių salotos

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Kiekvienoje šalyje yra savitos maisto ruošimo tradicijos, ir tas pats patiekalas gaminamas su „nacionaliniu“ prieskoniu. Rekomenduojame Jums išbandyti silkių salotas pasigaminti vokiškai.

Ingredientai

  • Silkių filė 100 g
  • Bulvės 100 g
  • Rauginti agurkai 2 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Obuoliai 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus 30 g
  • Actas 15 g
  • Cukrus 5 g
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Nulupame su lupenomis išvirtas bulves. Jas supjaustome plonais griežinėliais. Iš raugintš agurkų pašaliname sėkleles. Verdančiu vandeniu nuplikiname svogūną. Agurkus, svogūną ir nuluptą obuolį supjaustome kubeliais.
  2. Viską sudėkite į salotoms skirtą lėkštę arba į didelį plokščią dubenį. Tada gerai išmaišykite, užpilkite alyvų (arba augaliniu) aliejumi, actu, apibarstykite cukrumi, pasūdykite, įberkite pipirų (pagal skonį).
  3. Prieš patiekdami į stalą patiekalą papuoškite obuolių griežinėliais, svogūno žiedeliais, šviežių salotų lapais ir kietai virtų kiaušinių gabalėliais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!