Vyniotinis su vyšniomis

Šefo receptai
Įkėlė: Spal 13, 2014
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Cukrus 125 g
  • Vanilė 1 vnt
  • Miltai 75 g
  • Krakmolas 50 g
  • Kepamieji milteliai 1 vnt
  • Pusfabrikačio kremas 1 vnt
  • Pienas 250 ml
  • Sviestas 150 g
  • Vyšnios 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Kiaušinius plakti su 3 v.š. karšto vandens (visu greičiu), kol pasidarys putota masė. Palaipsniui supilame cukrų, vanilę, paplakame dar apie pora minučių.
  2. Atskirai sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Aš dar persijojau viską. Nustatę mažiausią maišytuvo greitį palaipsniui berkite miltų mišinį į kiaušinių plakinį. Tešlą supilame į skardą, išklotą kepimo popieriumi (aš popierių patepiau sviestu, kad lengviau nusiimtų).
  3. Tešlos gavosi nemažai, drasiai pavyktu net du ploni biskvitai. Dedame kepinį į jau įkaitintą iki 200-225 laipsnių orkaitę ir kepame apie 10-15 min.
  4. Mediniu pagaliuku patikriname ar iškepes. Man iškepe per 10 minučių. Iškepusį biskvitą iš karto verčiame ant kito kepimo popieriaus lapo. Nuimame popierių nuo dugnelio. Susukame į volelį, kartu su švariu kepimo popieriumi ar švaria drobe ir taip atvesiname. Atvėsus biskvitui, pasiruošiame įdarą.
  5. Kremui skirtus miltelius iš pakuotės pilame į dubenį, įpilame šaltą pieną, plakame apie 2 minutes. Tada sudedame minkštą sviestą ir dar plakame 2 minutes.
  6. Gautą kremą tepame ant biskvito (šiek tiek kremo pasilikite papuošimui) palikdami poros centimetrų kraštelį. Deliojame vyšnias. Susukame ir tvirtai įvyniojame į maistinę plėvelę. Dedame vyniotinį siule į apačią ir paliekame šaldytuve porai valandėlių, kad susigulėtų. Tada galima puošti. Galima aptepti viršų likusiu kremu, apdėlioti vyšniomis ir t.t.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!