Vyšninis tortas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Vyšninis tortas 

Ingredientai

  • Kiaušinio trynys 4 vnt
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 40 g
  • Kakava 25 g
  • Aliejus 85 ml
  • Vanduo 135 ml
  • Miltai 125 g
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušinio baltymas 4 vnt
  • Juodasis šokoladas 77 g
  • Grietinėlė 200 g
  • Cukraus pudra 2 šaukštas (-ai)
  • Želatina 8 g
  • Natūralus jogurtas 300 g
  • Plakta grietinėlė 300 g

Eiga

  1. Biskvitas. Išplakti iki purumo trynius, druską, romą ir cukrų. Kakavą išmaišyti šiltame aliejuje ir įmaišyti į trynių masę. Įmaišyti šiltą vandenį. Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir persijoti į trynių masę bei išmaišyti. Baltymus išplakti iki putų, o tada nenustojant plakti palaipsniui suberti cukrų (per tris kartus) ir išplakti iki standumo. Per kelis kartus baltymų masę įmaišyti į trynių masę. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotas dvi 22 cm skersmens torto formas ir kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Ataušinti ir perpjauti į abu biskvitus į du sluoksnius. Turi gautis 4 biskvitai.
  2. Šokoladinis musas: 200 ml grietinėlės išplakti su 2 v. š. cukraus pudros iki standumo ir laikyti šaltai. Želatiną išbrinkinti 4 v. š. vandens ir ištirpinti. 50 ml grietinėlės pakaitinti ir užpilti ant susmulkinto šokolado. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Įmaišyti želatiną ir romą. Įmaišyti šiek tiek išplaktos grietinėlės į šokolado masę per kelis kartus. Tada įmaišyti likusią grietinėlę. Jei masė per skysta, ją šiek tiek pašaldyti.
  3. Jogurtinis sluoksnis. Želatiną išbrinkinti 6 v. š. šalto vandens. Jei jogurtą naudosim natūralų, tai galima sutrinti truputį vyšnių dėl skonio arba įpilti vyšnių sirupo. Indą su išbrinkinta želatina įstatyti į karšto vandens vonelę. Ją ištirpinus, plona srovele supilti į jogurtą. Grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į pradedančią stingti jogurto masę. Įdarą daliname į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišome vyšnių uogų, į kitą vyšninės želė gabaliukų.
  4. Torto surinkimas: į torto formą dedame biskvitą, truputį pašlakstome vyšnių sirupu ar likeriu, dedame vieną jogurtinį sluoksnį su želė, leidžiame kiek apstingti. Dedame antra biskvitą – tuomet šokoladinis musas (sudėkite pusę kremo, padėliokite vyšnių ir užpilkite likusia dalimi). Trečias biskvitas. Jogurtinis sluoksnis su vyšniomis.Ir galiausiai ketvirtas biskvitas.
  5. Torto šonus aptepame palkta grietinėle, jei liko biskvito trupinių, galima jais puošti. Torto viršų apdėliojame vyšniomis, užpilame pagal pakuotės nurodymus pagamintos tortų želė, puošiame grietinėle.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!