Vyšninis tortas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Vyšninis tortas
Ingredientai
- Kiaušinio trynys 4 vnt
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Cukrus 40 g
- Kakava 25 g
- Aliejus 85 ml
- Vanduo 135 ml
- Miltai 125 g
- Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušinio baltymas 4 vnt
- Juodasis šokoladas 77 g
- Grietinėlė 200 g
- Cukraus pudra 2 šaukštas (-ai)
- Želatina 8 g
- Natūralus jogurtas 300 g
- Plakta grietinėlė 300 g
Eiga
- Biskvitas. Išplakti iki purumo trynius, druską, romą ir cukrų. Kakavą išmaišyti šiltame aliejuje ir įmaišyti į trynių masę. Įmaišyti šiltą vandenį. Sumaišyti miltus, sodą, kepimo miltelius ir persijoti į trynių masę bei išmaišyti. Baltymus išplakti iki putų, o tada nenustojant plakti palaipsniui suberti cukrų (per tris kartus) ir išplakti iki standumo. Per kelis kartus baltymų masę įmaišyti į trynių masę. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotas dvi 22 cm skersmens torto formas ir kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Ataušinti ir perpjauti į abu biskvitus į du sluoksnius. Turi gautis 4 biskvitai.
- Šokoladinis musas: 200 ml grietinėlės išplakti su 2 v. š. cukraus pudros iki standumo ir laikyti šaltai. Želatiną išbrinkinti 4 v. š. vandens ir ištirpinti. 50 ml grietinėlės pakaitinti ir užpilti ant susmulkinto šokolado. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps. Įmaišyti želatiną ir romą. Įmaišyti šiek tiek išplaktos grietinėlės į šokolado masę per kelis kartus. Tada įmaišyti likusią grietinėlę. Jei masė per skysta, ją šiek tiek pašaldyti.
- Jogurtinis sluoksnis. Želatiną išbrinkinti 6 v. š. šalto vandens. Jei jogurtą naudosim natūralų, tai galima sutrinti truputį vyšnių dėl skonio arba įpilti vyšnių sirupo. Indą su išbrinkinta želatina įstatyti į karšto vandens vonelę. Ją ištirpinus, plona srovele supilti į jogurtą. Grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į pradedančią stingti jogurto masę. Įdarą daliname į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišome vyšnių uogų, į kitą vyšninės želė gabaliukų.
- Torto surinkimas: į torto formą dedame biskvitą, truputį pašlakstome vyšnių sirupu ar likeriu, dedame vieną jogurtinį sluoksnį su želė, leidžiame kiek apstingti. Dedame antra biskvitą – tuomet šokoladinis musas (sudėkite pusę kremo, padėliokite vyšnių ir užpilkite likusia dalimi). Trečias biskvitas. Jogurtinis sluoksnis su vyšniomis.Ir galiausiai ketvirtas biskvitas.
- Torto šonus aptepame palkta grietinėle, jei liko biskvito trupinių, galima jais puošti. Torto viršų apdėliojame vyšniomis, užpilame pagal pakuotės nurodymus pagamintos tortų želė, puošiame grietinėle.