Vyšniomis kvepiantis kalėdinis tortas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Vyšniomis kvepiantis kalėdinis tortas 

Ingredientai

  • Kiaušinio trynys 4 vnt
  • Vanduo 2 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 410 g
  • Kiaušinio baltymas 4 vnt
  • Kvietiniai miltai 75 g
  • Krakmolas 50 g
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Migdolai 100 g
  • Pienas 500 ml
  • Sviestas 250 g
  • Likeris 6 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Biskvitui trynius išplakame iki putų, pilame vandenį, beriame du trečdalius cukraus (nuo 100g), vanilinį cukrų ir plakame toliau, kol bus grietinės tirštumo masė. Baltymą (1) išplakame su likusiu cukrumi(1/3 nuo 100g) ir sumaišome su paruoštais tryniais. Miltus nusijojame su kepimo milteliais bei krakmolu ir po truputį įmaišome į kiaušinių masę. Tešlą pilame į riebalais pateptą 26-28 cm skersmens kepimo formą (aš klojau į dugną kepimo popieriuką). Šauname į 175-200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių. Iškepusį biskvitą atvėsiname.
  2. Oriniams sluoksniams baltymus išplakame iki putų ir nesustodami plakti palaipsniui supilame cukrų, vanilinį cukrų ir galiausiai maltus migdolus. Iš šios masės iškepame du papločius tokiu būdu: 1/2 baltymų kremo dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Šaukite į 100-125 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite apie 30-40 minučių. Išjungę kaitinimą dar palaikykyte orinukus 20 minučių orkaitėje. Po to iškepkite antrąjį orinuką. Aš turėjau dvi formas, tai abu kepiau vienu kepimu :) Orinius sluoksnius būtina laikyti hermetiškai, kad liktų traškūs, jei tortą surinkinėsite ne tapačią dieną.
  3. Kremui aviečių pudingą ir 100 g cukraus ištirpinkite 6 v.š. pieno. Likusį pieną užvirkite, puodą nukelkite, atsargiai įpilkite tirpintą pudingą, maišydami vel užvirkite ir truputį pakaitinkite. Paskui pudingą paliekame atvėsti, kartais reiktų pamaišyti. Sviestą ar margariną išplakame iki purios masės ir atsargiai sudėkite į pudingą. Sviestas ir pudingas būtinai turi būti vienods (kambario) temperatūros, nes kitaip sukrešės (aš darau truputį tokią gudrybę šiuo atžvilgiu, parsiruošių dideli dubenį su šiltu vandeniu, į jį merkiu inda, kuriame plaku kremą ir viskas kiek pašyla ir kremas buna idealios konsistencijos). Užpilui iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą. Pavirkite, kad šiek tiek nugaruotų, tuomet pilkite vyšnių likerį. (Aš neviriau užpilo, panaudojau tiesiog vyšnių skonio sirupą). Imamės torto surinkimo. Vieną orinį sluoksnį dedame kaip torto pagrindą, ištepame sviestiniu kremu (apie 1/4), ant viršaus dedame biskvitą, jį palaistome išvirtu užpilu ir dedame pusę likusio kremo. Ant viršaus vėl dedame orinį sluoksnį ir tortą šiek tiek paslegiame. Torto viršų ir šonus aptepame likusiu kremu. Plokštelėmis pjaustytus migdolus berkite į keptuvę ir nuolat maišydami pakepkite. Juos lipdome ant torto šonų. Torto viršuje karštųu peilių galima išraižyti rombus ir pabarstyti cukraus pudros, arba puosti likučiu kremo, uogomis ir panašiai.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!