Žagarėliai

Minkšti žagarėliai it vaikystėje.

Minkšti žagarėliai it vaikystėje.

Ingredientai

Miltai 200 g
Varškė 250 g
Kiaušiniai 2 vnt
Cukrus 5 šaukštas (-ai)
Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
Druska 2 žiupsnelis
Cukraus pudra Pagal skonį
  • 1

    Viename dubenyje šakute sutriname varškę su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.

  • 2

    Kitame dubenyje sumaišome 200 g miltų su kepimo milteliais. Į varškės masę įsijojame pusę miltų, išmaišome, po to įsijojame kitą pusę miltų ir išminkome tešlą. Jei tešla labai kimba prie rankų įberiame dar miltų. Miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo. Mano naudota varškė buvo gana sausa, tad pakako truputį daugiau nei 200 g miltų. Tešla turėtų būti minkšta, šiek tiek kibti prie rankų. Jei įdėsite per daug miltų, tuomet žagarėliai bus kieti.

  • 3

    Stalviršį pabarstome miltais, imame 1/3 tešlos, iškočiojame ~1 cm storio tešlos lakštą, supjaustome jį į 3-4 cm storio juostas, o juostas supjaustome į ~10-12 cm ilgio mažesnes juosteles. Kiekvienos juostelės viduryje padarome pjūvį (~6-7 cm ilgio), tada vieną juostelės galą perkišame per pjūvį ir taip suformuojame visus žagarėlius. Paruoštus kepimui žagarėlius dedame ant miltais pabarstytos lentelės ar stalviršio.

  • 4

    Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies. Aliejaus reikia tiek, kad žagarėliai galėtų jame plaukioti.

  • 5

    Žagarėlius sudedame į keptuvę (kepame po ~5-6 žagarėlius, priklausomai nuo keptuvės dydžio). Kepame, kol viena pusė gražiai paruduoja, tada apverčiame ir taip pat iškepame iš kitos pusės. Iškepusius žagarėlius dedame ant lėkštės su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalai. Kai žagarėliai atvėsta apibarstome cukraus pudra.

  • 6

    Skanaus!

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Šokoladinis pyragas 15min
Daržovių - sūrio pyragas su sezamo sėklomis 1val
Varškinės pynutės 45min
Mielinių bandelių pyragas 2val
Plikyti riestainiai 30min