Žaliosios arbatos "tiramisu"
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Maskarponė 500 ml
- Plakta grietinėlė 400 ml
- Cukraus pudra 4 šaukštas (-ai)
- Vanilės ekstraktas 4 arb. šaukštelis (-iai)
- Žalios arbatos milteliai 4 arb. šaukštelis (-iai)
- Sausainiai 50 vnt
Eiga
- Maskarpone sūrį gerai išmaišyti su cukraus pudra, vanilės ekstraktu ir žaliosios arbatos milteliais. Kitame inde išplakti grietinėlę. Sudėti į sūrio masę, išmaišyti.
- Formos dugną išdėlioti sausainiais „damų piršteliai“, paliekant tarpus tarp sausainių ir torto formos sienelių. Į tuos tarpus vieną prie kito sudėti „damų pirštelius“. Ant dugno išdėliotus sausainius sutepti 1/3 sūrio kremo. Vėl dėti sausainius, užtepti kremą, dėti sausainius, užtepti kremą. Gaunasi 3 sluoksniai. Puošti ir statyti į šaldytuvą.