Virta žuvis krienų padaže

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šiam receptui tinka bet kokia balta žuvis.

Ingredientai

  • Žuvis 1 kg
  • Kartieji pipirai 5 vnt
  • Kvapieji pipirai 5 vnt
  • Lauro lapai 2 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Petražolių šaknys 1 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Salierai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį
  • Sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Krienai 2 šaukštas (-ai)
  • Miltai 1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Žuvį nuskusti, išvalyti, gerai išplauti ir įtrinti druska. Į puodą su verdančiu vandeniu sudėti prieskonines daržoves, prieskonius ir kiek pavirti. Tada sudėti žuvį ir virti ant silpnos kaitros, kol atšoks pažandės (apie 20 min.). Stiklinę sultinio nusemti padažui gaminti.
  2. Krienų padažas: Miltus pakepinti aliejuje ir maišant praskiesti sultiniu. Ant nestiprios kaitros virti, kol masė pasidarys grietinės tirštumo. Tada sudėti paruoštus krienus, pagal skonį pasūdyti, įdėti žiupsnelį cukraus. Kiek pavirtą padažą užpilti ant pašildytame pusdubenyje sudėtos žuvies.
  3. Valgyti su karštomis bulvėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!