Alaus sriuba su džiūvėsėliais ir sūriu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Alus 2 -
- Vanduo Pagal skonį
- Juoda duona 100 g
- Grietinė 200 g
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Druska Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Į užvirintą vandenį sudėti orkaitėje padžiovintas juodos duonos pluteles ir 5 min. pavirti. Tada skystį nukošti, į jį supilti alų, uždengti indą ir pakaitinti, tačiau neužvirti.
- Kiaušinio trynius išsukti su žiupsneliu druskos, juos sumaišyti su grietine ir nedideliu kiekiu pravėsintos sriubos. Šiuo mišiniu sriubą užbalinti. Pagal skonį pagardinti druska ir cukrumi.
- Alaus sriubą valgyti su pakepintais džiūvėsėliais ir baltu lietuvišku ar fermentiniu sūriu.
- Džiūvėsėliams : batono riekutes supjaustyti lazdelėmis ir pakepinti orkaitėje ant sviestu pateptos skardos. Patiekti sudėtus ant duoninės lėkštelės.
- Sūrį supjaustyti pailgomis lazdelėmis (kaip ir batoną) ir pateikti kiekvienam valgančiajam greta pakepintų batono lazdelių.