Aluje troškinta šerniena
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Šerniena 500 g
- Šoninė 100 g
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 5 skiltelė (-ės)
- Morkos 2 vnt
- Konservuoti pomidorai 1 skardinė (-ės)
- Alus 200 ml
- Lauro lapai 2 vnt
- Miltai 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Šoninę smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje. Tuomet sudėti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, apkepti. Įdėti susmulkintą česnaką ir apkepti, kad pasklistų česnako aromatas. Keptuvės turinį sudėti į puodą storu dugnu arba troškintuvą. Šernieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apvolioti miltuose ir apkepti įkaitintoje keptuvėje, kol mėsa gražiai apskrus. Apkepusią mėsą sudėti į puodą ar troškintuvą. Į puodą taip pat sudėti supjaustytas morkas, susmulkintus pomidorus savo sultyse, įpilti skardinėje likusias pomidorų sultis, alų. Įberti druskos, pipirų pagal skonį, įmesti kelis lauro lapelius. Troškinti, kol mėsa suminkštės (apie 1-1,5 val.).
- Pateikti su bulvių koše, o likusį padažą "išlaižyti" prancūzišku batonu.