Aluje troškinta šerniena

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Šerniena 500 g
  • Šoninė 100 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 5 skiltelė (-ės)
  • Morkos 2 vnt
  • Konservuoti pomidorai 1 skardinė (-ės)
  • Alus 200 ml
  • Lauro lapai 2 vnt
  • Miltai 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Šoninę smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje. Tuomet sudėti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, apkepti. Įdėti susmulkintą česnaką ir apkepti, kad pasklistų česnako aromatas. Keptuvės turinį sudėti į puodą storu dugnu arba troškintuvą. Šernieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apvolioti miltuose ir apkepti įkaitintoje keptuvėje, kol mėsa gražiai apskrus. Apkepusią mėsą sudėti į puodą ar troškintuvą. Į puodą taip pat sudėti supjaustytas morkas, susmulkintus pomidorus savo sultyse, įpilti skardinėje likusias pomidorų sultis, alų. Įberti druskos, pipirų pagal skonį, įmesti kelis lauro lapelius. Troškinti, kol mėsa suminkštės (apie 1-1,5 val.).
  2. Pateikti su bulvių koše, o likusį padažą "išlaižyti" prancūzišku batonu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!