Amerikietiškos cinamono sraigės

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Miltai 500 g
  • Mielės 45 g
  • Cukrus 60 g
  • Pienas 250 ml
  • Tirpintas sviestas 100 g
  • Sviestas 50 g
  • Rudasis cukrus 150 g
  • Cinamonas 1 šaukštas (-ai)
  • Cukraus pudra 50 g
  • Vanilės esencija 1 pakuotė (-ės)
  • Pienas 3 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Mieles sutrupinkite į drungną pieną, įberkite šaukštą cukraus ir leiskite pakilti šiltoje vietoje. Suberkite miltus, gerai išminkykite ir palaikykite šiltoje vietoje , kad pakiltų. Jei norite pagreitinti šį procesą, įstatykite tešlą 15 minučių į 50 laipsnių temperatūros orkaitę.
  2. Suberkite likusį cukrų, lydytą sviestą ir suminkykite elastingą tešlą. Dar kartą leiskite pakilti (arba palaikykite 20 minučių 50 laipsnių temperatūros orkaitėje).
  3. Iškočiokite iš tešlos 1 cm storio lakštą, patepkite minkštu sviestu. Rudąjį cukrų sumaišykite su cinamonu ir išbarstykite ant tešlos Suvyniokite vyniotinį.
  4. Tešlos vyniotinį supjaustykite 2–3 cm storio skridiniais. Gautus skridinius sudėkite į kepimo formą arba skardą vieną šalia kito. Dar kartą leiskite pakilti šiltoje vietoje 20 minučių. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
  5. Iš cukraus pudros, 3 šaukštų pieno, aromatų sumaišykite glaistą ir užpilkite jį ant karštų sraigių, kai tik ištrauksite iš orkaitės.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!