Amerikietiškos cinamono sraigės
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Miltai 500 g
- Mielės 45 g
- Cukrus 60 g
- Pienas 250 ml
- Tirpintas sviestas 100 g
- Sviestas 50 g
- Rudasis cukrus 150 g
- Cinamonas 1 šaukštas (-ai)
- Cukraus pudra 50 g
- Vanilės esencija 1 pakuotė (-ės)
- Pienas 3 šaukštas (-ai)
Eiga
- Mieles sutrupinkite į drungną pieną, įberkite šaukštą cukraus ir leiskite pakilti šiltoje vietoje. Suberkite miltus, gerai išminkykite ir palaikykite šiltoje vietoje , kad pakiltų. Jei norite pagreitinti šį procesą, įstatykite tešlą 15 minučių į 50 laipsnių temperatūros orkaitę.
- Suberkite likusį cukrų, lydytą sviestą ir suminkykite elastingą tešlą. Dar kartą leiskite pakilti (arba palaikykite 20 minučių 50 laipsnių temperatūros orkaitėje).
- Iškočiokite iš tešlos 1 cm storio lakštą, patepkite minkštu sviestu. Rudąjį cukrų sumaišykite su cinamonu ir išbarstykite ant tešlos Suvyniokite vyniotinį.
- Tešlos vyniotinį supjaustykite 2–3 cm storio skridiniais. Gautus skridinius sudėkite į kepimo formą arba skardą vieną šalia kito. Dar kartą leiskite pakilti šiltoje vietoje 20 minučių. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
- Iš cukraus pudros, 3 šaukštų pieno, aromatų sumaišykite glaistą ir užpilkite jį ant karštų sraigių, kai tik ištrauksite iš orkaitės.