Ant griliaus keptų daržovių sumuštinis

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Sumuštinių mėgėjams.

Ingredientai

  • Majonezas 1 stiklinė (-ės)
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Citrinų sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Raudonoji paprika 1 vnt
  • Cukinija 1 vnt
  • Raudonasis svogūnas 1 vnt
  • Moliūgas 1 vnt
  • Feta sūris 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Česnako skilteles susmulkinkite, griežinėliais supjaustykite papriką, cukiniją, moliūgą ir raudonąjį svogūną.
  2. Dubenyje sumaišykite majonezą su smulkint česnaku ir įspauskite citrinos sultis, padėkite į šaldytuvą.
  3. Įkaitinkite grilių iki didelio karščio.
  4. Daržoves ir griliaus groteles aptepkite alyvuogių aliejumi. Arčiausiai vidurio išdėliokite paprikas ir cukinijas; aplink dėkite svogūno ir moliūgo griežinėlius. Kiekvieną pusę kepkite apie 3 minutes. Baigus kepti nuimkite ir padėkite į šalį.
  5. Foccacia duonelę horizontaliai perpjaukite per pusę ir kiekvieną ištepite majonezo mišiniu ir aptrupinkite fetos sūriu. Sudėkite ant griliaus išteptomis pusėmis į viršų ir užtenkite dangčiu maždaug 2-3 minutėms, kol sūris aptirps. Saugokitės, kad duonelės apačia nesudegtų.
  6. Nuimkite duonelę nuo griliaus ir sluoksniais užkraukite keptas daržoves.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!