Anzac sausainiai su kokosais, apelsinais ir riešutais

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Anzac sausainių receptą galima rasti beveik kiekvienoje australiškoje kulinarijos knygoje. Nemažiau populiarūs jie ir kitoj Tasmanijos jūros pusėje - Naujojoje Zelandijoje. Sausainių receptą sukūrė Pirmajame pasauliniame kare kariaujančių australų žmonos.

Ingredientai

  • Rudasis cukrus 3 stiklinė (-ės)
  • Kvietiniai miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Avižų dribsniai 1 stiklinė (-ės)
  • Apelsinai 1 vnt
  • Makadamijų riešutai 1 stiklinė (-ės)
  • Sviestas 150 g
  • Medus 1 stiklinė (-ės)
  • Soda 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros. Sumaišykite cukrų, miltus, avižų dribsnius, kokoso drožles, apelsino žieveles ir susmulkintus riešutus.
  2. Pirštais sutrinkite cukraus gumulus. Susmulkintą sviestą ir medų sudėkite į puodą ir maišydami kaitinkite ant mažos ugnies, kol sviestas ištirps.
  3. Ugnį padidinkite iki vidutinės ir pavirkite 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite sodą. Išmaišykite ir įpilkite 2 valg. š. vandens. Mišinys gan stipriai putos. Užpilkite karštą mišinį ant avižų mišinio ir gerai išmaišykite. Palikite atvėsti apie 10 minučių.
  4. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Iš tešlos gaminkite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir sudėkite juos į skardą 5 cm atstumu viens nuo kito. Plokščia mentele lengvai paplokštinkite tešlos kamuoliukus. Kepkite 12 minučių arba kol sausainiai gražiai parus. Sausainius palikite atvėsti skardoje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!