Aviena su kuminu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Ingredientai
- Aviena 1 kg
- Kuminas 5 vnt
- Česnakai 1 vnt
- Ciberžolė 1 vnt
- Aitriosios paprikos prieskoniai 1 vnt
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Medus 1 šaukštas (-ai)
- Kalendra Pagal skonį
- Bulvės 400 g
- Česnakų skiltelės 3 vnt
- Čili pipiras 300 g
- Kalendra 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Švelniosios paprikos prieskoniai 1 vnt
- Alyvuogių aliejus 50 ml
Eiga
- Keptuvėje pakepinkite kuminą. Kai jis sušils, įtrinkite juo avieną.
- Meduje išmaišykite ciberžolę, aštriosios paprikos prieskonius, pusę kalendros ir alyvuogių aliejaus. Gautu padažu ištepkite avį.
- Avienos gabalėlius sudėkite į troškintuvę. Padalinkite česnako galvutę į skilteles ir taip pat sudėkite į troškintuvę.
- Įpilkite vandens, kad pusiau apsemtų mėsą. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Troškinkite 3-4 valandas (priklausomai nuo mėsos kiekio), kol mėsa suminkštės ir lengvai atsiskirs nuo kaulų, o vanduo virs gardžiu padažu.
- Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje. Pakepinkite jas keptuvėje kol įgaus auksinę spalvą.
- Paruoškite padažą. Sutrinkite kartu visus ingredientus. Paragaukite – jei jums trūks druskos ar aštrumo, pagardinkite padažą pagal savo skonį.
- Troškintą avieną patiekite su keptomis bulvėmis ir padažu iš troškintuvės.