Aviena su kuminu

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Ingredientai

  • Aviena 1 kg
  • Kuminas 5 vnt
  • Česnakai 1 vnt
  • Ciberžolė 1 vnt
  • Aitriosios paprikos prieskoniai 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Medus 1 šaukštas (-ai)
  • Kalendra Pagal skonį
  • Bulvės 400 g
  • Česnakų skiltelės 3 vnt
  • Čili pipiras 300 g
  • Kalendra 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Švelniosios paprikos prieskoniai 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus 50 ml

Eiga

  1. Keptuvėje pakepinkite kuminą. Kai jis sušils, įtrinkite juo avieną.
  2. Meduje išmaišykite ciberžolę, aštriosios paprikos prieskonius, pusę kalendros ir alyvuogių aliejaus. Gautu padažu ištepkite avį.
  3. Avienos gabalėlius sudėkite į troškintuvę. Padalinkite česnako galvutę į skilteles ir taip pat sudėkite į troškintuvę.
  4. Įpilkite vandens, kad pusiau apsemtų mėsą. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Troškinkite 3-4 valandas (priklausomai nuo mėsos kiekio), kol mėsa suminkštės ir lengvai atsiskirs nuo kaulų, o vanduo virs gardžiu padažu.
  5. Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje. Pakepinkite jas keptuvėje kol įgaus auksinę spalvą.
  6. Paruoškite padažą. Sutrinkite kartu visus ingredientus. Paragaukite – jei jums trūks druskos ar aštrumo, pagardinkite padažą pagal savo skonį.
  7. Troškintą avieną patiekite su keptomis bulvėmis ir padažu iš troškintuvės.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!