Avižiniai sausainiai su riešutais

Parasti avižiniai sausainiai, pagardinti riešutais.

Parasti avižiniai sausainiai, pagardinti riešutais.

Ingredientai

Cukrus 200 g
Miltai 250 g
Lazdyno riešutai Pagal skonį
Avižų dribsniai 150 g
Margarinas 250 g
Medus 1 šaukštas (-ai)
Soda arba kepimo milteliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
Kiaušiniai 2 vnt
  • 1

    Dribsnius sumaišome su miltais, kiaušiniais ir medumi.

  • 2

    Ištirpiname margariną (geriausia naudoti VILNIAUS margariną kepiniams), supilame ant masės ir viską išmaišome.

  • 3

    Supilame cukrų, actu nugesintą sodą (arba kepimo miltelius) ir suberiame smulkiai pjaustytus riešutus. Vietoje riešutų galite naudoti razinas, džiovintus vaisius ar kitus Jūsų mėgstamus priedus.

  • 4

    Viską išminkome, suformuojame kamuoliukus ir juos truputį paplojame, kad būtų plokštesni.

  • 5

    Viską sudėti į skardą, išteptą margarinu ar padengtą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol sausainiai taps auksinės spalvos.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Minkštieji sausainiai su šokolado gabaliukais 30min
Morkų pyragas 30min
Gervuogių pyragėlis 1val 30min