Avižiniai sausainiai su riešutais

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Parasti avižiniai sausainiai, pagardinti riešutais.

Ingredientai

  • Cukrus 200 g
  • Miltai 250 g
  • Lazdyno riešutai Pagal skonį
  • Avižų dribsniai 150 g
  • Margarinas 250 g
  • Medus 1 šaukštas (-ai)
  • Soda arba kepimo milteliai 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušiniai 2 vnt

Eiga

  1. Dribsnius sumaišome su miltais, kiaušiniais ir medumi.
  2. Ištirpiname margariną (geriausia naudoti VILNIAUS margariną kepiniams), supilame ant masės ir viską išmaišome.
  3. Supilame cukrų, actu nugesintą sodą (arba kepimo miltelius) ir suberiame smulkiai pjaustytus riešutus. Vietoje riešutų galite naudoti razinas, džiovintus vaisius ar kitus Jūsų mėgstamus priedus.
  4. Viską išminkome, suformuojame kamuoliukus ir juos truputį paplojame, kad būtų plokštesni.
  5. Viską sudėti į skardą, išteptą margarinu ar padengtą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol sausainiai taps auksinės spalvos.

Panašūs receptai