Baklažanų karis

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Baklažanai 1 vnt
  • Pomidorai 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Imbieras 1 vnt
  • Vištienos sultinys 1 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Karštoje keptuvėje apie minutę pakepinam kario miltelius. Tada juos sudedame į lėkštutę ir paliekame vėlesniam laikui.
  2. Keptuvėje įkaitinam aliejų. Česnaką, pomidorą ir imbierą kepinam 3 minutes. Supylus karį kepame dar 2 minutes.
  3. Vėliau sudedame baklažaną ir sultinį. Troškinant vis pamaišome. Taip tęsiame apie 8 minutes. Su kiaurasamčiu ištraukiame baklažaną ir dedame jį į dubenį.
  4. Kepti likusį skystį kaitiname, kol skysčio sumažės perpus (apie 3 minutes).
  5. Padažui sutirštėjus į jė supilame baklažanus ir avinžirnius, pasūdome ir paskaniname pipirais. Patroškinam gerą minutę ir tiekiam su kuskusu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!