Instrukcija kaip virti košes

Instrukcija kaip virti košes

 

Košė tai bene tinkamiausias maistas puikiai dienos pradžiai. Valgydami košę organizmą papildysime mikroelementais, vitaminais, mineralais. Tai puikus energijos užtaisas visai dienai ir dienos eigoje mažiau užkandžiaujama netinkamu maistu. Košių pasirinkimas iš tiesų didžiulis, tad kiekvienas atras savo mėgstamų kruopų košę, o kad skonis neatsibostų, jas galima gardinti šviežiomis ar šaldytomis uogomis, vaisiais, uogienėmis, šaukšteliu sviesto.

Norime pateikti trumpas rekomendacijas kiek laiko reikia virti košę, kad ji būtu nepervirusi, tačiau ne per drėgna ar sausa.

  • Grikių košė: 1 stiklinei grikių reikia 2 stiklinių  vandens, virimo laikas 15-20 minučių.
  • Miežinė košė: 1 stiklinei miežių reikia 3 stiklinių vandens, virimo laikas 50 minučių;
  • Sorų košė: 1 stiklinei sorų reikia 3 stiklinių vandens, virimo laikas 45 minutės;
  • Manų košė: 1 valgomam šaukštui manų kruopų reikia 1 stiklinės vandens, virimo laikas 4 minutės;
  • Kukurūzų košė: 500 g kukurūzų reikia 1 litro vandens, virimo laikas 20-30 minučių;
  • Perlinė košė: 1 stiklinei perlinių kruopų reikia 2 stiklinių vandens ir virimo laikas 60 minučių;
  • Ryžių košė: 1 stiklinei ryžių reikia 1,5-2 vandens, virimo laikas 15-20 minučių;
  • Avižinių ir kitų dribsnių košė: 1,5 stiklinei dribsnių reikia 1 litro vandens, virimo laikas 4 minutės.