Blynų tortas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Paprastas, gardus blynų tortas su lengvu varškės ir grietinėlės pertepimu.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 3 vnt
  • Pienas 700 ml
  • Druska 3 g
  • Cukrus 1 šaukštas (-ai)
  • Šokoladas 150 g
  • Soda 3 g
  • Romas 1 šaukštas (-ai)
  • Varškė 550 g
  • Grietinėlė 600 ml
  • Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukraus pudra 2 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Nedideliame kiekyje pieno išlydyti 50 g šokolado, sudėti citrinos sultimis nugesintą sodą, įpilto romą;
  2. Į indą įmušti kiaušinius, suberti cukrų, druską, pilti likusį pieną ir palaipsniui berti miltus;
  3. Viską supilti į bendrą indą ir išmaišyti;
  4. Iš paruoštos tešlos kepti didelius lietinius blynus;
  5. Kai visi blynai bus iškepti palikti juos, kad atvėstų.
  6. Kremo ruošimas: šaltą grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su pertrinta varške;
  7. Blynus pertepti pasiruoštu kremu ir palikti per naktį pastovėti šaldytuve;
  8. Ryte aptepti blynų torto kraštus likusiu kremu ir papuošti tarkuotu šokoladu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!