Braškių - rabarbarų uogienė
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Saldžiai rūgšti uogienė, kurios kvapas iškart primins vasaros gėrybes. Be pridėtinio uogienių tirštiklio pektino!
Ingredientai
- Rabarbarai (smulkinti) 4 stiklinė (-ės)
- Braškės (perpjautos per pusę) 4 stiklinė (-ės)
- Cukrus 750 g
- Citrinos sultys 85 g
Eiga
- Dideliame puode sumaišykite pjaustytus rabarbarus (1-1,5 cm) ir cukrų. Leiskite pastovėti apie 2 val.
- Įmaišykite citrinos sultis, sudėkite braškes ir kaitinkite ant viryklės, kol cukrus ištirps.
- Nustatykite vidutinio aukštumo kaitrą, dažnai maišykite ir virkite mišinį apie 20-25 min. Uogienės temperatūra turėtų būti apie 105 C .
- Užkonservuota uogienė gali būti laikoma kambario temperatūroje iki 1 metų. Atidarytą laikykite šaldytuve ir suvartokite per 2 mėnesius.