Buivolės pieno mocarela
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Buivolės pieno mocarela receptas
Ingredientai
- Pomidorai 5 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Bazilikas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Mocarelos sūris 1 vnt
- Džiuvesėliai 50 g
- Moliūgas 1 vnt
- Alyvuogių aliejus 5 šaukštas (-ai)
Eiga
- Pomidorų viršūnėles nupjaunam ir išskobiam šaukštu vidų, kurį kartu su viršūnėlėm smulkiai supjaustom.
- Pakepinam aliejuje 1 labai smulkiai sukapotą svogūną, į jį sudedam paruoštą pomidorų vidų ir viršūnėles, patroškinam. Ten pat įmetam kelis sukapotus baziliko lapelius, druskos ir pipirų.
- Kai įdaras atvės, į jį dar įdedam kubeliais supjaustytą maždaug trečdalį mocarelos kamuolėlio, išmaišom ir prikemšam pomidorus. Tada juos kepam 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės (20-25 min.). Iš tiesų, dar galima būtų pridėti šaukštą džiuvėsėlių drėgmei sugerti, bet tiesiog jų po ranką neturėjom.
- Kartu su pomidorais sudedam moliūgo griežinėlius, kuriuos patepam alyvuogių aliejumi, pabarstom mocarelos kubeliais ir moliūgų sėklom. Iškepam!