Buivolės pieno mocarela

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 18, 2017
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Buivolės pieno mocarela receptas

Ingredientai

  • Pomidorai 5 vnt
  • Svogūnas 1 vnt
  • Bazilikas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Mocarelos sūris 1 vnt
  • Džiuvesėliai 50 g
  • Moliūgas 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus 5 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Pomidorų viršūnėles nupjaunam ir išskobiam šaukštu vidų, kurį kartu su viršūnėlėm smulkiai supjaustom.
  2. Pakepinam aliejuje 1 labai smulkiai sukapotą svogūną, į jį sudedam paruoštą pomidorų vidų ir viršūnėles, patroškinam. Ten pat įmetam kelis sukapotus baziliko lapelius, druskos ir pipirų.
  3. Kai įdaras atvės, į jį dar įdedam kubeliais supjaustytą maždaug trečdalį mocarelos kamuolėlio, išmaišom ir prikemšam pomidorus. Tada juos kepam 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės (20-25 min.). Iš tiesų, dar galima būtų pridėti šaukštą džiuvėsėlių drėgmei sugerti, bet tiesiog jų po ranką neturėjom.
  4. Kartu su pomidorais sudedam moliūgo griežinėlius, kuriuos patepam alyvuogių aliejumi, pabarstom mocarelos kubeliais ir moliūgų sėklom. Iškepam!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!