Bulviniai ežiukai

Nostalgiški bulvių ežiukai.

Nostalgiški bulvių ežiukai.

Ingredientai

Virtos bulvės 300 g
Miltai 1.5 stiklinė (-ės)
Kiaušinis 1 vnt
Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • 1

    Bulves sumalam mėsmale ar sutarkuojam burokine tarka. Įmušam kiaušinį, įberiam druskos ir išmaišom. Suberiam miltus ir užminkom tešlą. Miltų kiekį galite šiek tiek pakoreguoti pagal save - tešla turi nelipti prie rankų, bet neturi būti labai kieta.

  • 2

    Tešlą padaliname į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies ant miltuoto paviršiaus suvoliojame volelį. Jį supjaustome mažais gabalėliais ir vis pamiltuodami braukiame gabalėlius po vieną per vidinę bulvių tarkos pusę: pridedame gabalėlį tešlos prie tarkos ir, lengvai spausdami nykščiu perbraukiame.

  • 3

    Paruoštus "abriedukus" dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Kai užverda, paverdame dar apie 7-10 minučių.

  • 4

    Išvirusius išgriebiame ir patiekiame su mėgiamu padažu. Tinka ir spirgučiai, ir grietinė, tirpintas sviestas, grybų padažas ar dar koks, kokį labiau mėgstat.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Cepelinai su mėsa 45min
Kugelis 5min
Kugelis su vištiena 30min
Bulvių plokštainis 30min
Įdaryti bulvių „krepšeliai“ 30min