Bulviniai ežiukai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Nostalgiški bulvių ežiukai.

Ingredientai

  • Virtos bulvės 300 g
  • Miltai 1.5 stiklinė (-ės)
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Bulves sumalam mėsmale ar sutarkuojam burokine tarka. Įmušam kiaušinį, įberiam druskos ir išmaišom. Suberiam miltus ir užminkom tešlą. Miltų kiekį galite šiek tiek pakoreguoti pagal save - tešla turi nelipti prie rankų, bet neturi būti labai kieta.
  2. Tešlą padaliname į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies ant miltuoto paviršiaus suvoliojame volelį. Jį supjaustome mažais gabalėliais ir vis pamiltuodami braukiame gabalėlius po vieną per vidinę bulvių tarkos pusę: pridedame gabalėlį tešlos prie tarkos ir, lengvai spausdami nykščiu perbraukiame.
  3. Paruoštus "abriedukus" dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Kai užverda, paverdame dar apie 7-10 minučių.
  4. Išvirusius išgriebiame ir patiekiame su mėgiamu padažu. Tinka ir spirgučiai, ir grietinė, tirpintas sviestas, grybų padažas ar dar koks, kokį labiau mėgstat.

Panašūs receptai