Buritos – meksikiečių virtuvė jūsų namuose
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Buritos - puikus meksikietiškas užkandis užsukus draugams.
Ingredientai
- Kiauliena 900 g
- Aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Sultinys 1 stiklinė (-ės)
- Pomidorų padažas 1 stiklinė (-ės)
- Apelsinų žievelės Pagal skonį
- Čili pipiras 1 vnt
- Tortilijos 8 vnt
Eiga
- Kiaulieną pasūdykite, aptepkite aliejumi, įdėkite į indą ir kepkite orkaitėje tol, kol mėsa suminkštės.
- Pagaminkite padažą: į puodą supilkite sultinį, pomidorų padažą, apelsinų žievelę, čili pipirus. Užvirkite ir virkite pusę valandos, kol sultinys pradės tirštėti.
- Kiaulieną smulkiai supjaustykite, sudėkite į padažą ir vėl užvirkite ant labai silpnos ugnies. Tortilijas suvyniokite į foliją ir trumpai pašildykite orkaitėje. Tuomet ant kiekvienos tortilijos uždėkite mėsos ir susukite.