Burokėlių ir avinžirnių užtepėlė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ši užtepėlė puikiai tinka pusryčiams - užsitepame ant duonelių, skrebučių ir skanaujame. Taip pat puikus užkandis bet kuriuo momentu.
Ingredientai
- Avinžirniai 400 g
- Virti burokėliai 3 vnt
- Saulėje džiovinti pomidorai 5 vnt
- Citrinų sultys 1 pagal skonį
- Druska 1 g
- Grūdėtosios garstyčios 2 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Virtus burokėlius, saulėje džiovintus pomidorus aliejuje bei avinžirnius sutriname trintuvu.
- Įdedame grūdėtųjų garstyčių, paskaniname šlakeliu citrinos sulčių ir žiupsneliu druskos. Viską gerai išmaišome.
- Papuošimui galime naudoti saulėgrąžų ar kitas sėklas ir žalumynus.
- Itin skanu su įvairiausiomis duonelėmis ar skrebučiais.
- Skanaus:)