Charčio sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Charčio sriuba – gruzinų virtuvės pasididžiavimas. Labai gaila, kad kadaise sovietinės valgyklos buvo gerokai sugadinusios šio patiekalo reputaciją.

Ingredientai

  • Jautiena 500 g
  • Baltieji ryžiai 1 stiklinė (-ės)
  • Svogūnas 3 vnt
  • Česnakų skiltelės 3 vnt
  • Pomidorai 2 vnt
  • Slyvos 2 vnt
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Čili pipiro milteliai Pagal skonį
  • Lauro lapai Pagal skonį
  • Graikiniai riešutai 1 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Mėsą susmulkinkite ir užpylę vandeniu virkite ant silpnos kaistros, kol mėsa suminkštės. Atsiradus putoms jas nugriebkite.
  2. Truputį riebalų, kuriuos bugriebėte nuo sriubos viršaus, sumaišykite su pomidorų pasta (arba smulkiai pjaustytais pomidorais).
  3. Sultiniai užvirus suberkite mirkytus ryžius, smulkintus svogūnus, lauro lapelį ir graikinius riešutus. Į pabaigą sudėkite pomidorų tyrę, žalumynus ir česnaką. Paskaninkite druska, pipirais, kapotomis prieskoninėmis žolelėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!