Daržovių ir mėsos pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Greitai paruošiamas, bet labai skanus mėsos su daržovėmis pyragas.
Ingredientai
- Sluoksniuota tešla 1 vnt
- Sūris 200 g
- Bulvės 3 g
- Mėsa 300 g
- Šaldytos daržovės 300 g
- Garstyčios 4 šaukštas (-ai)
- Kečiupas 3 šaukštas (-ai)
- Kiaušiniai 3 vnt
- Grietinė 3 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 4 skiltelė (-ės)
Eiga
- AtšIildykite šaldytas daržoves. Rinkitės šaldytų daržovių rinkinį, kokias daržoves labiausiai mėgstate. Aš renkuosi su žirneliais, kukurūzais, paprikomis, pievagrybiais.
- Supjaustykite bulves, mėsą, pakepkite keptuvėje. Po to suberkite visas atšalusias daržoves, supjaustytus česnakus ir svogūnus ir pakepinkite viską kartu apie 10 minučių, paprieskoniuokite.
- Klokite pirmąjį tešlos sluoksnį ant kepimo indo, prieš tai jį patepę aliejumi. Dėkite pasikepti apie 7 minutes, kad nebūtų tešla. Nes daržovės tešlą išbrinkins ir neleis apkepti.
- Išplakite kiaušinius.
- Kuomet apkepėte daržoves su bulvėmis, klokite jas ant kepimo indo. Užpilkite išplaktą kiaušinio masę. Pabarstykite prieskoniais, bet ne per daug, nes sūris pakankamai sūrus ir prieš tai jau paprieskoniavote daržoves.
- Užpilkite garstyčių, galite kiek kečiupo, jeigu mėgstate. Galite dėti ir kiek grietinės.
- Uždėkite sutarkavę ar supjaustę nedideliais gabalėliais sūrį ant viršaus.
- Užklokite sluoksniuotos tešlos lakštą.
- Kepkite apie 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje, kol tešla gražiai parus.
- Skanaus!