Degtienė su bulvėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Ruginiai miltai 1 kg
- Vanduo 5 l
- Raugas 1 šaukštas (-ai)
- Svogūnas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Miltus suberti į skardą ir pakepinti orkaitėje ar krosnyje vis pamaišant, kol gražiai parunda. Po to juos suberti į puodą, užplikyti verdančiu vandeniu ir, pastoviai maišant, pavirinti.
- Nuimtą nuo ugnies užplikytų miltų masę supilti į statinaitę. Į pravėsusią masę įdėti duonos raugo, uždengti drobele ir parauginti.
- Pradėjusią rūgti degtienę laikyti vėsiai, kad neperrūgtų.
- Prieš ruošiant sriubą, masę gerai išplakti, į ją pridėti smulkiai supjaustytų svogūnų, pipirų ir druskos (pagal skonį).