Desertas su šilauogėmis: beze krepšeliai su šilauogių kremu

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 30, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ingredientai

  • Kiaušinio baltymas 4 vnt
  • Cukrus 250 g
  • Vanilinis cukrus Pagal skonį
  • Citrinos rūgštis 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Raudonieji serbentai Pagal skonį
  • Grietinėlė 250 ml
  • Šilauogių sirupas 2 šaukštas (-ai)
  • Šilauogės Pagal skonį

Eiga

  1. TEŠLAI: Atvėsinti baltymai plakami, kol jų tūtis padidėja 5-6 kartus. Plakant suberiamas žiupsnelis druskos ir po truputį cukrus. Plakama, kol masė pasidaro stangri, gerai laiko formą. Baigiant plakti suberiamas vanilinis cukrus, citrinos rūgštis.
  2. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami krepšeliai. Krepšeliai džiovinami praviroje iki 110C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol jie sutvittėja (apie 1 val.). Į atvėsusius krepšelis konditeriniu maišeliu pridedama šilauogių kremo.
  3. KREMUI: Grietinėlė išplakama iki standžių putų ir 10 min. palaikoma šaldytuve.
  4. Į atvėsusią grietinėlę atsargiai įmaišomas šilauogių sirupas.
  5. Konditeriniu maišeliu šio sirupo pridedami beze krepšeliai.
  6. Puošiama šviežiomis šilauogių ir raudonųjų serbentų uogomis

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!