Desertas su šilauogėmis: beze krepšeliai su šilauogių kremu
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Kiaušinio baltymas 4 vnt
- Cukrus 250 g
- Vanilinis cukrus Pagal skonį
- Citrinos rūgštis 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Raudonieji serbentai Pagal skonį
- Grietinėlė 250 ml
- Šilauogių sirupas 2 šaukštas (-ai)
- Šilauogės Pagal skonį
Eiga
- TEŠLAI: Atvėsinti baltymai plakami, kol jų tūtis padidėja 5-6 kartus. Plakant suberiamas žiupsnelis druskos ir po truputį cukrus. Plakama, kol masė pasidaro stangri, gerai laiko formą. Baigiant plakti suberiamas vanilinis cukrus, citrinos rūgštis.
- Ant kepimo popieriumi išklotos skardos konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami krepšeliai. Krepšeliai džiovinami praviroje iki 110C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol jie sutvittėja (apie 1 val.). Į atvėsusius krepšelis konditeriniu maišeliu pridedama šilauogių kremo.
- KREMUI: Grietinėlė išplakama iki standžių putų ir 10 min. palaikoma šaldytuve.
- Į atvėsusią grietinėlę atsargiai įmaišomas šilauogių sirupas.
- Konditeriniu maišeliu šio sirupo pridedami beze krepšeliai.
- Puošiama šviežiomis šilauogių ir raudonųjų serbentų uogomis