Dulce de leche, cinamono ir šokolado duonos pudingas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Grietinėlė 2 stiklinė (-ės)
- Kondensuotas pienas 1 skardinė (-ės)
- Duona 8 stiklinė (-ės)
- Kiaušiniai 4 vnt
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Romas 2 šaukštas (-ai)
- Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodasis šokoladas 120 g
- Demerara cukrus 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Ištepti riebalais formą. Orkaitė – 180C. 10 min. orkaitėje paskrudinti duonos kubelius, sudėti į indą, atidėti. Virtą kondensuotą pieną sumaišyti su grietinėle ir kaitinti, kol masė taps vienalytė.
- Išplakti kiaušinius, trynius, romą, vanilę, druską. Visą šią masę maišant, plona srovele supilti į grietinėlės masę. Išmaišyti. Mišiniu apipilti paskrudintus duonos kubelius, palikti valandai, 1-2 kartus gerai išmaišant, kad mišinys gerai įsigertų į duoną. Įmaišyti šokoladą, viską sudėti į formą ( šioje vietoje galima formą uždengti maistine plėvele, pudingą dėti į šaldytuvą ir jį kepti kitą dieną, orkaitei kaistant, pudingą reikėtų ištraukti iš šaldytuvo ).
- Pudingą apibarstyti Demerara cukrumi, formą dėti į didesnę formą, į ją pripilti vandenį, kad indą su pudingu apsemtų iki pusės. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 45 minutes.
- Išėmus lengvai ataušinti. Patiekti su trupučiu romo išplakta grietinėle ir dulche de leche/šokoladiniu padažu.
- Dulche de leche padažui, sumaišyti dulche de leche ir grietinėlę santykiu 1:1. Kaitinti ant nestiprios ugnies iki vientisos masės, nuimti nuo ugnies, įpilti šlakelį romo ir patiekti padažą.