Pikniko duona su pakepintomis daržovėmis

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Skanus iškylų duonos receptas. Puiki idėja! Visada galite improvizuoti turimais namuose ingredientais, svarbiausia - pati idėja, o visa kita - Jūsų fantazija.

Ingredientai

  • Raudonoji paprika 2 vnt
  • Geltonoji paprika 2 vnt
  • Baziliko lapeliai Pagal skonį
  • Duonos kepalas 1 vnt
  • Česnakas 1 skiltelė (-ės)
  • Mocarelos sūris 2 vnt
  • Pesto padažas 4 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus 6 šaukštas (-ai)
  • Baklažanas 1 vnt
  • Cukinija 150 g
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Visas daržoves supjaustome. Paprikas pailgai ir kiek paskutame žievelę, kad jos nebūtų tokios kietos. Tuomet supjaustome pailgai baklažaną, cukiniją, baziliko lapelius. Visų daržovių nesuberime į vieną indą, dedame atskirai. Jeigu nemėgstate baziliko, galite naudoti salotų lapus, o jeigu mėgstate galite dėti pusę pokelio baziliko lapelių.
  2. Visas daržoves dėsime pasikepinti į 180 laipsnių orkaitę apie 15 minučių, kad jos pakeptų ir suminkštėtų.
  3. Turimas daržoves reikia kepinti atskirai, nesumaišykite visko kartu, nes duonai nedėsime visų daržovių iškart, o dėsime gražiai sluoksniais. Tad geriau į vieną indą dėkite baklažanus, cukinijas, į kitą baziliko lapelius, o į trečią - paprikas, arba kepkite visa tai partijomis atskirai - pirma vienas, po to kitas.
  4. Prieš kepdami turite visas daržoves apibarstyti prieskoniais - druska, pipirais, užpilti pusę turimo kiekio alyvuogių aliejaus - 3 šaukštus, padalinkite viską vienodai, kad visos daržovės gautų po vienodai aliejaus, taip pat prieš tai patepkite aliejumi kepimo indą, kad daržovės nepridegtų.
  5. Kuomet daržovės kepasi, paimkite duonos kepalą ir nupjaukite jam viršūnę, kad galėtumėte patogiai skaptuoti duonos vidų.
  6. Pradedame duonos skaptavimą. Skaptuojame palikdami apie 3 cm kraštelio, neišskpbtuokite visos duonos. Išskaptuotos duonos neišmeskite, padarykite rutuliukus, juos dėsime į mikserį, kad smulkiai susmulkintų ir panaudosime įdarui.
  7. Kuomet daržovės iškepė, darome padažą. Jam reikės šaukšto balzaminio acto, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, česnako ir sudedame susmulkintą duoną. Šį mišinį tolygiai pilame ant visų daržovių. Paliekame, kad susmulkinta duona sugertų kiek sulčių ir kad pačios daržovės sugertų kiek savo išleistas sultis.
  8. Tuo metu iškaptuotą duoną iš vidaus ištepame pesto padažu - 4 šaukštais.
  9. Dedame turimas daržoves sluoksniais gražiai į vidų. Pirma raudonoji paprika, mocarelos sūris, cukinija, vėl mocarela ir galiausiai baklažanai. Tarp kiekvieno sluoksnio dedame bazilikus arba salotų lepelius. Uždengiame duonos kepalo kepurę, paspaudžiame kiek jeigu viskas lenda per per viršų.
  10. Duonos kepalą susukame į maistinę plėvelę ir pastatome į šaldytuvą pernakt. Būtų gerai dar uždėti kokią sunkesnę lėkštę ant viršaus, kad kiek visą turinį duonoje suspaustų.
  11. Skanaus, bus tikrai gardu. Be to visada galite interpretuoti savo turimais ingredientais!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!