Duonos plutų namų darbo alus

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Ekspertui
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Pabandykime pasigaminti naminio alaus patys - tai nėra taip jau sudėtinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. O pasigaminę, sukvieskime draugus degustacijai!

Ingredientai

  • Duona 1 kg
  • Vanduo 10 l
  • Apyniai 200 g
  • Cukrus Pagal skonį
  • Mielės 20 g

Eiga

  1. Juodos duonos plutas sudžioviname, kad gruzdėtų.
  2. Sudėję į statinę, plutas užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome. Pridengiame švaria drobele ir paliekame 5 val., kol plutos išmirks ir vanduo pasidarys rausvas.
  3. Tada skystį nukošiame, į jį supilame apynių nuovirą, pridedame cukraus ir nedideliame cukraus kiekyje išleistas mieles.
  4. Užraugtą alų gerai apklojame ir šiltoje patalpoje laikome 12 val., kad įrūgtų.
  5. Nustojus rūgti, alų supilame į statinaitę ir laikome vėsiai.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai