Gaspacho sriuba su arbūzu

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Prisimenant vasarą ir kai norisi kažko gaivaus - tobulo skonio šaltosios gaspacho sriubos variacija su arbūzu. Pomidorai ir arbūzas itin gerai papildo vienas kitą. Ragaujame? Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Prinokę pomidorai 500 g
  • Saldus arbūzas 200 g
  • Avokadas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Raudonas svogūnas 1 vnt
  • Svogūnų laiškai 50 g
  • Bazilikas 5 vnt
  • Raudonojo vyno actas 1 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, taip lengviau nusilups odelė. Nuluptus šiek tiek susmulkiname ir dedame į elektrinį smulkintuvą.
  2. Arbūzui išrenkame sėklas ir šiek tiek pasmulkinus dedame į smulkintuvą.
  3. Visus kitus ingredientus taip pat dedame į smulkintuvą. Šiek tiek raudonojo svogūno ir svogūno laiškus paliekame papuošimui. Viską sutriname ir dedame į šaldytuvą, kad sriuba atvėstų.
  4. Sriubai pastovėjus šaldytuve, jos skonis atsiskleidžia, tačiau patikriname, ar nieko netrūksta. Patiekiame su baltos duonos skrebučiu, skanaus!

Panašūs receptai