Graikiškas vyniotinis su sūriu

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Puikus šventinis mėsos vyniotinis. Nesunkai pagaminamas, tačiau puošnus ir labai gardus.

Ingredientai

  • Sluoksniuota tešla 400 g
  • Alyvuogės 100 g
  • Brinza arba graikiškas sūris 150 g
  • Svogūnas 2 vnt
  • Kalakutienos faršas 750 g
  • Pomidoras 1 vnt
  • Parmezano sūris 50 g
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Sviestas 60 g
  • Kiaušinis 1 vnt
  • Kiaušinio trynys 1 vnt
  • Petražolės 10 g
  • Riešutai Pagal skonį

Eiga

  1. Tešlą iškočiokite ploniau, patepkite lydytų sviestu, susukite kartu su kepimo popieriumi į ritinėlį ir palaikykite šaldytuve (kameroje laikyti nereikia, tik šaldytuve) apie valandą.
  2. Svogūnus, pomidorus patroškinkite kelias minutes.
  3. Į keptuvę po truputį berkite maltą mėsą nuolat pamaišydami, čiut pakepkite, suberkite graikišką sūrį, riešutus, alyvuoges, žalumynus, druską, pipirus ir kitus mėgstamus prieskonius. Gerai išmaišykite. Kiek ataušus, įmuškite kiaušinį.
  4. Tešlą išimkite iš šaldytuvo, išskleiskite ją ir ant jos užberkite sutarkuotą sūrį, užtepkite turimą įdarą, susukite į ritinį, aptepkite viršų kiaušinio tryniu.
  5. Kepkite apie 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
  6. Skanaus!
  7. P.S. į vidų galite įdėti graikiškų ar kokių kitų mėgstamų riešutų.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!