Grybų salotos su pomidorų padažu

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Netradicinis grybų patiekalas, bet labai skanus

Ingredientai

  • Marinuoti pievagrybiai 100 g
  • Morkos 1 vnt
  • Pupelės 1 stiklinė (-ės)
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Pomidorų padažas 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Marinuotus ar raugintus grybus nuplauti, o sūdytus dar ir išmirkyti. Paruoštus grybus supjaustyti juostelėmis ir sudėti į salotinę ar pusdubenį.
  2. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir trumpai pakepinti aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Atvėsinti ir sudėti į dubenėlį su grybais.
  3. Virtas morkas nulupti, supjaustyti šiaudeliais ir kartu su pupelėmis bei pomidorų tyre sudėti į grybų masę. Paskiausiai suberti prieskonius, išmaišyti ir salotas sudėti į salotinę. Puošti žalumyninėmis daržovėmis.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!