Grybų sultinys

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Ingredientai

  • Grybai 30 g
  • Vanduo 2 l
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Perrinktus grybus gerai nuplauti, užpilti šaltu vandeniu ir 3-4 val. pamirkyti.
  2. Išgriebtus iš vandens grybus dar kartą perplauti.
  3. Sultinys bus aromatingesnis, jei grybai bus verdami tame pat (tik perkoštame) vandenyje, kuriame buvo mirkomi.
  4. Sultinį virti apie 40 min. ant nestiprios kaitros uždengtame puode.
  5. Išvirus sultiniui, grybus išgriebti, o sultinį perkošti ir palikti nusistovėti. Grybų sultinys yra tamsiai rudos spalvos, malonaus džiovintų grybų kvapo.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!