Grybų sultinys su paštetėliais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Džiovinti grybai 50 g
- Morkos 3 vnt
- Svogūno roputės 1 vnt
- Poras 1 vnt
- Salierai 1 vnt
- Petražolių šaknys 1 vnt
- Lauro lapai 2 vnt
- Kartieji pipirai 5 vnt
- Kvapieji pipirai 5 vnt
- Sviestas 100 g
- Vanduo 2 l
- Batonas 300 g
- Grybai Pagal skonį
- Sviestas 50 g
- Svogūno roputės 2 vnt
- Kiaušinio trynys 2 vnt
- Grietinė 2 šaukštas (-ai)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
- Džiuvesėliai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
Eiga
- Svieste (aliejuje) pakepti prieskonines daržoves (morkas, svogūnus, porus, salierus ir petražolių šaknis), užpilti šaltu vandeniu ir virti kol daržovės suminkštės.
- Daržovių sultinį nukošti. Į jį sudėti vandenyje išmirkytus grybus ir virti, kol išvirs grybai (apie 15-20 min.).
- Po to sultinį perkošti. Pusę grybų masės supjaustyti pailgais ruoželiais ir sudėti į sultinį, o kitą pusę palikti paštetėliams ruošti.
- Paštetėliai:Nuo batono riekučių nupjauti plutelę ir išmirkyti piene. Grybus sumalti mėsmale. Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, trumpai pakepinti aliejuje, kol pasidarys skaidrūs ir sudėti į paruoštus grybus. Į masę sudėti kiaušinių trynius, maltus pipirus, druską ir viską gerai išmaišyti.
- Batono riekutes aptepti paruošta mase (jos dėti 1 cm storio sluoksniu), viršų aptepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti maltais džiūvėsėliais ir, sudėjus į aliejumi išteptą ar kepimo popieriumi ištiestą skarą, kepti iki 150°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje iki gražiai pagels.
- Iškeptus paštetėlius sudėti į pašildytą pusdubenį ar lėkštę ir karštus patiekti su sultiniu.